Bed & Breakfast Porturama is centraal gelegen en Mouronho is een mooie uitvalsbasis om erop uit te trekken. Of u nu een stad wilt bezoeken als Coimbra, zee en strand, rivieren en rivierstrandjes, pittoreske plaatsjes met hun bezienswaardigheden (Côja, Piodão, waterval Fraga de Pena), dit is allemaal binnen een uur te bereiken. De mogelijkheden zijn legio!

Panoramafoto van Coimbra

Zoals u binnen dit menu zult lezen, er is dus genoeg te ontdekken. Doordat de omgeving zeer waterrijk is, zijn er prachtige uitzichten over de rivieren: Mondego, de Alva en de Dão.

Uitzicht over de Mondego vanuit het plaatsje Penacova

Kanoën, fietsen, wandelen, karpervissen, zelfs een tocht met een 4×4 over zanderige weggetjes behoren tot de mogelijkheden. Vraag ernaar!

Binnen dit menu een greep uit de mogelijkheden. In de Serra do Açor liggen prachtige bergdorpjes die te bereiken zijn via kronkelweggetjes met spectaculaire uitzichten. Schitterende plekken die verborgen liggen in de natuur.

Mouronho feest

Mouronho: feest op het plein

Er zijn tal van dagen in het jaar dat er plaatselijke feesten worden gehouden en die zijn zeker een bezoekje waard. Elk plaatsje heeft zijn eigen feest. En er zijn nogal wat gehuchtjes hier in de omgeving, zodat u de hele zomer door feest kunt vieren.

 

 

Kerk in Mouronho

 

Lees ook:

Wat gaan we doen?

In de directe omgeving

leistenen dorpjes in de bergen

Góis en Lousã

Serra da Estrela, de Torre

Coimbra

Aan de westkust

Restaurants

Markten

Tips