In de wijde omtrek is nog veel meer de moeite waard. We hebben tips genoeg! Helaas kunnen we niet van alles een uitvoerig verslag uitbrengen. Hier dus een vlotte opsomming, waarbij de foto’s voor zich spreken!!

Karpervissen (op 2 km)

karpervissen

Carpodromo

Op 2 kilometer afstand van Bed & Breakfast Porturama, in Venda da Serra, kunt u een hengel uitgooien bij Carpodromo. Alle visbenodigdheden zijn ter plaatse te huren. Bekijk de site https://www.carpodromo.pt

Suppen (5 km)

Op 5 km afstand kunt u aan de rivier de Alva een suples (Stand Up Paddling) volgen.

 

Een prachtige middag op het water! Ook voor de onervaren “supper” is het na een introductie van Sabine (eigenares) in één middag mogelijk staand op de plank de rivier af te peddelen. Gezamenlijk suppen we naar de dam, waar er eventueel een picknick genuttigd kan worden. Daarna suppen we weer terug…

Vraag naar de mogelijkheden.

Avontuurlijke 4×4 drive met picknick (6 km)

Wilt u Portugal eens bekijken met een 4×4? Dat kan! De auto, inclusief chauffeur, neemt u mee naar weggetjes die met een gewone auto onbegaanbaar zijn. Een geweldige ervaring door het ruige landschap met zijn mooie vergezichten en schitterende rivierbeddingen. Vraag ons naar de mogelijkheden!

Santa Comba Dão, Ecopista (20 km)

 

Er loopt een prachtig fietspad, de Ecopista. Dit fietspad voert van Santa Comba Dão naar Viseu en is 49 km lang. Doordat het vroeger een spoorlijn was, kan men daar vrijwel vlak fietsen. Een schitterende tocht die langs nostalgische stationnetjes voert en waarbij je op diverse stukken een adembenemend uitzicht hebt over de Dão. Een aanrader! Vraag naar de mogelijkheden.

Águeda (47 km)

Een stadje in Portugal dat je echt gezien moet hebben. In de zomermaanden (eind juni tot eind augustus) word je vanzelf vrolijk van de straten die allemaal “overdekt” zijn met gekleurde paraplu’s. “The Umbrella Sky Project”. Geniet op warme dagen van de schaduwrijke straten. Was je nog niet in een stralend humeur? Dan krijg je dat spontaan!

Golegã (100 km)

Elk jaar, in de eerste 2 weken van november, staat het plaatsje Golegã geheel in het teken van een grootse paardenmarkt. Deze markt is één van de meest karakteristieke van het land en er komen duizenden mensen op af. Hier worden o.a. demonstraties gegeven met het volbloed Lusitano-paard. De geur van paarden, geroosterd vlees en gepofte kastanjes…. De moeite waard!

 

 

Lees ook:

Wat gaan we doen?

In de directe omgeving

leistenen dorpjes in de bergen

Góis en Lousã

Piodao, Fraga da Pena en Foz d’Égua

Serra da Estrela, de Torre

Coimbra

Aan de westkust

Restaurants

Markten

Tips