Met de Auto:

Mouronho op ca. 2 uur afstand van vliegveld Porto en op ca. 2,5 uur vliegveld Lissabon

Routebeschrijving:

Vanaf vliegveld Lissabon: 250 km – 2 uur en 20 minuten

Vanaf vliegveld Lissabon is het doodsimpel… rij weg bij autoverhuur, volg op de rotonde de borden A1 norte. Deze A1 volg je voor zo’n 200km totdat je kort na Coimbra rechtsaf de IP3 opgaat richting Viseu. Volg verder de omschrijving: “Hier komen de routes van LISSABON en PORTO samen”

Vanaf vliegveld Porto: 170km – 1 uur en 45 minuten

Als je je auto ophaalt bij één van de verhuurbedrijven op het vliegveld zoek dan eerst de uitgang van het vliegveld… als het goed is straat uitrijden, rechts af en direct links dan de eerste rechts richting Porto/Lissabon.

Hou Porto/Coimbra/Lissabon aan. Eerst de A4, dan de A28 en vervolgens de A1 (Hoofdsnelweg Porto-Lissabon ook wel IP1 en E1 genoemd)) deze A1 volg je voor zo’\n 130/140km.

Neem afslag richting “Viseu” en “Coimbra Norte” dit is de IP3

Hier komen de routes van LISSABON en PORTO samen:

De IP3 volg je voor een kilometer of 20.

Vervolgens neem je afslag 13, richting – IC6 Covilha, (N17) O. Hospital en (N342-4) Arganil (deze drie namen met de wegnummers staan onder elkaar op het bord)

De IC6 volg je voor een kilometer of 15 tot je de afslag 6, Arganil (N243-4) ziet, deze neem je. Na een paar honderd meter kom je op een rotonde, ga deze driekwart rond c.q. derde afslag c.q. ga links af, dit is de N17 richting o.a. O. Hospital.

Deze weg volg je een paar kilometer, je rijdt heuvelaf door het dorpje (gehucht) Venda de Serra, even verderop zit rechts een betonblokkenhandel of zoiets. Weer een kilometer verder heb je zowel links als rechts een GALP benzinestation, je bent er nu bijna.

Meteen naast dit benzinestation zit rechts het bedrijf “sergauto”

Neem direct naast dit bedrijf het kleine weggetje rechts richting “Fagundo/Salgueiral” Volg deze straat voor 700 meter, op het einde buigt de weg naar rechts en zie je bordje doodlopend. Rij hier rechtdoor, tussen de gebouwen door, het onverharde pad op.

Na 150 meter vinden jullie ons huis aan de rechterkant, parkeren kan je links, zet m maar naast onze Ford 🙂

Met het openbaar vervoer:

https://www.cp.pt/passageiros/en/buy-tickets

http://www.rede-expressos.pt/default.aspx

Porto

Aanrader: koop uw treinticket/busticket online. Zie links hierboven

Trein: Porto Campanha – Coimbra B. De snelste trein verbinding is de Alfa Pendular met regelmatige verbindingen.

Vanuit Porto kunt u met de metro naar Porto Campanha komen. Van hier vertrekken treinen naar station Coimbra-B. Duur van de reis: 1 uur. Coimbra heeft 2 treinstations, Coimbra A en Coimbra B. Coimbra B is het intercitystation. Dit station ligt 1,5 km buiten het stadscentrum. De verbinding is goed, snel en comfortabel.

De bus naar Catraia Mouronho vertrekt vanuit het centrum. Coimbra-B ligt 5 minuten buiten het stadscentrum. U kunt op station overstappen naar station Coimbra A (een kort ritje; kosten hiervoor zitten in het online treinticket) of een taxi nemen naar het busstation (kosten ca. € 5,00). We adviseren de taxi te nemen naar het busstation, in plaats van wachten op een aansluiting naar station Coimbra A en vervolgens met bagage wandelen naar busstation.

Bus: Coimbra – Catraia Mouronho. Deze rit duurt 3 kwartier en halte Catraia Mouronho is praktisch voor de deur. Mocht u erg veel bagage hebben, dan halen of brengen wij u naar de bushalte.

Lissabon

Aanrader: koop uw treinticket/busticket online. Zie links hierboven

Trein: Lisboa Oriente – Coimbra B De snelste trein verbinding is de Alfa Pendular met regelmatige verbindingen.

Een ritje van 5 minuten met de metro brengt u bij het treinstation Lisboa Oriente. Vandaar duurt de reis 1 uur en 35 minuten naar Coimbra-B. Coimbra-B ligt 5 minuten buiten het stadscentrum. U kunt op het station overstappen naar station Coimbra A (een kort ritje; kosten hiervoor zitten in het online treinticket) of een taxi nemen naar het busstation (kosten ca. € 5,00). We adviseren de taxi te nemen naar het busstation, in plaats van wachten op een aansluiting naar station Coimbra A en vervolgens met bagage wandelen naar busstation.

Bus: Lissabon – Catraia Mouronho

Vanuit Lissabon is het aan te raden met de bus naar Catraia Mouronho te komen. De busreis is wat langer, maar is ook goedkoper en u hoeft niet van locatie te veranderen. Op het vliegveld vertrekt een bus (Sete Rios) naar het busstation. Aldaar vertrekt de bus naar Catraia Mouronho In 3 uur en een kwartier staat u praktisch voor de deur. Mocht u erg veel bagage hebben, dan halen of brengen wij u naar de bushalte.