Hier in Portugal kunt u eind november genieten van een aangenaam najaarszonnetje.

November is de maand van de olijvenpluk. Ooit al eens zo’n pluk mee willen maken? Dat kan! Olijven plukken is een rustgevende bezigheid.

U boekt bij ons een kamer inclusief ontbijt (tegen een schappelijk najaarstarief) en dan kunt u een dag of een paar dagen helpen plukken.

Tijdens uw plukdag(en) verzorgen wij een lekkere Portugese lunch met een goede wijn uit de streek! Onder een “plukdag” verstaan wij echt geen 8 uur plukken! We zullen samen met u de lagar gaan bezoeken. Indien we een behoorlijke voorraad olijven geplukt hebben, zullen we de hele voorraad meenemen. (De lagar die wij bezoeken is een ouderwetse, authentieke coöperatie waar de olijven al decennia lang op dezelfde wijze geperst worden).

De specifieke geur die daar hangt, zult u niet gauw vergeten! De pluk en het bezoek aan de lagar zijn een bijzondere ervaring.

 

OlijfolieVerzeker u alvast van een plekje en boek uw “olijfplukverblijf” voor in de maand november en december van elk jaar.

Voor prijzen en plukdata kunt u het beste even contact met ons opnemen. De pluk is elk jaar iets anders. De pluk begint als de olijven niet meer groen zijn. En dat is lastig te voorspellen….

U kunt ons mailen: porturama@outlook.com