Heeft u het plan opgevat om een mooie autotocht te maken, dan kunnen wij u deze route van harte aanbevelen. Het plaatsje Arganil ligt als eerste op de route. Volg de borden via een schitterende weg door de bergen naar Góis.

Góis is ook weer zo’n prachtig bergdorpje waar de rivier de Ceira doorheen stroomt. Niet te missen: de brug over de rivier Ceira, die uitmondt in de Mondego. Er liggen diverse strandjes aan de oevers.

Leuk voor motorliefhebbers: elk jaar in augustus is er een groot motorfeest in Góis. Tijdens dit feest verandert het anders zo rustige plaatsje in een enorme mensenmassa. Tienduizenden motormuizen vieren drie dagen feest met bekende en onbekende artiesten uit binnen- en buitenland.

Elk jaar overnachten de vele motorliefhebbers in Bed & Breakfasts in de wijde omtrek. Onze gastenkamers zijn elk jaar tijdens de Góis-motordagen uitverkocht.

Vervolgens gaat de reis verder naar Lousã.  Onze eerste tocht richting Lousã stond in het teken van een advertentie die wij zagen over de gastronomische weekenden in de maand april. Dan staat er namelijk geit op de menukaart. Zoals gebruikelijk hadden wij al gezonde trek voordat de restaurants open gingen.

Na een drankje op een gezellige terrasje zijn we de staatjes wat gaan verkennen. Omdat we tijd genoeg hadden, besloten we ook met de auto nog een ritje te maken.

Vanaf het moment dat we de bordjes van kasteel Lousã zagen, letten we niet meer op de tijd. De ligging van het kasteel, het bedevaartsoord met het kapelletje Senhora da Piedade (Lady of Mercy), ligt werkelijk schitterend.

Vanaf het kasteel Lousã vertrekken tevens verschillende wandelroutes, variërend van 2 tot 6 km. De route van 6 km staat voor een wandeling van ca. 3 uur. De uitgezette wandelroutes vergen  een goede conditie en kunnen ingekort worden. Het gehele gebied, inclusief kapel is te voet (geen zware wandeling!) goed te bereiken.

Na bezichtiging van al dat moois zijn we weer naar het centrum van Lousã gereden en hebben in een leuk plaatselijk restaurantje de geit van het menu besteld. En die was uitmuntend! Vraag naar de route.

Lees ook:

Wat gaan we doen

In de directe omgeving

leistenen dorpjes in de bergen

Góis en Lousã

Piodao, Fraga da Pena en Foz d’Égua

Serra da Estrela, de Torre

Coimbra

Aan de westkust

Restaurants

Markten

Tips