Eelt

Overmatig eelt aan de voeten geeft vaak aanleiding tot vervelende klachten. Eelt ontstaat door overmatige druk en wrijving. In feite wordt eelt gevormd als reactie van de huid. Als een soort verdedigingsmechanisme ontstaat een natuurlijke huidlaagverdikking.
Door wrijving worden de zenuwuiteinden voortdurend geprikkeld. Dit zorgt voor een verhoogde bloedtoevoer, met een versnelde celopbouw als gevolg. De pedicure kan het overtollige eelt professioneel voor je verwijderen.

Kloven

Dit zijn plekken waar de huid ingescheurd is. Deze inscheuringen van enkele millimeters tot een centimeter lang zijn aan de oppervlakte breder dan in de diepte. De oorzaak is vaak een droge of juist verweekte huid. Door een voortdurende belasting kunnen de kloven dieper worden en daarbij gaan ontsteken of zelfs bloeden. Na een behandeling zal de pedicure je advies en richtlijnen geven om de huid intensief te verzorgen. Dit is noodzakelijk bij een huid die gevoelig is voor kloofvorming.

Een freesmotor met nattechniek is fijn bij het verwijderen van eelt en kloven. De behandeling werkt snel, verkoelend en pijnloos