Westkust Portugal: NazareBehalve de meer bekende strandgebieden van Portugal, zoals de Algarve, zijn er ook andere prachtige strandlocaties aan de westkust!

Nazaré

Een bezoekje aan bijvoorbeeld Nazaré is zeer aan te bevelen. Handig, als u vliegt op Lissabon. Op de heen- of terugweg is het een mooie stop. Dit authentieke vissersplaatsje is een van de meest geliefde surfspots ter wereld. Voor de kust hier ligt een diepe geul, waardoor golven hoog opgestuwd worden. Hier worden surfrecords gevestigd. Dan praten we over hoge golven van maar liefst wereldrecord hoogte van 34 meter. Dat zijn monsters, die het aanzien meer dan waard zijn! Open deze link maar eens..

Maar uiteraard ook bij rustig, mooi weer is het plaatsje zeer de moeite waard! Een wandeling over de boulevard, een duik in zee of een heerlijke visschotel op één van de vele terrasjes.

Met de auto vanaf Porturama: 162 km, 1,5 à 2 uur

Figueira da Foz

Is het mogelijk om binnen een uur op het strand van Figueira da Foz (vijgenboom aan de monding) te komen? Ja! Zelfs met de voetjes in de zee! De stad ligt aan de monding van de rivier Mondego. Het is één van de belangrijkste kustplaatsen van het centrum van Portugal.Figueira da Foz aan de westkust van Portugal
Een ruime badplaats aan de Atlantische Oceaan met mooie boulevard en grote, brede en lange zandstranden.

Er zijn diverse gezellige tentjes en goede restaurants. Ook kunt u een gokje wagen in het Casino. In de buurt kan men ook de zoutpannen en rijstvelden bezoeken, waar heel veel vogels te spotten zijn.

Met de auto vanaf Porturama: 90 km, ca. 59 minuten!

Aveiro

De fotogenieke stad Aveiro met haar kanalen, platte bootjes en bruggetjes doet erg denken aan Venetië. In het stadscentrum zijn veel fraaie betegelde art-nouveau huizen te vinden. De stad ligt aan het binnenmeer Ria de Aveiro en wordt doorsneden door een aantal kanalen.

Aveiro westkust Centraal Portugal

De gondels in de kanalen heten moliceiro’s en werden veel gebruikt voor het binnenhalen van zeewier. De stad staat ook bekend om het zeezout dat er gewonnen wordt. Aan het plein Praca da Republica bevindt zich de Misericordia kerk die dateert uit de 16de eeuw. De gevel van de kerk is bijzonder door de azulejos (tegeltjes) rond een mooi portaal in maniëristische stijl.

Met de auto vanaf Porturama: 90 km, ca. 1 uur

Lees ook:

Wat gaan we doen?

In de directe omgeving

leistenen dorpjes in de bergen

Góis en Lousã

Serra da Estrela, de Torre

Coimbra

Aan de westkust

Restaurants

Markten

Tips